“Development of Diagnostic and Therapeutic Molecular Probes for Magnetic Resonance and Optical Imaging".

PZM - MR IKEM ve spolupráci s Akademií věd a Karlovou univerzitou pořádá mezinárodní seminář “Development of Diagnostic and Therapeutic Molecular Probes for Magnetic Resonance and Optical Imaging". 4. ročník ze série tradičních valašských seminářů tento rok proběhne 21.-23. května v Jizerských horách. Místo konání: Janov nad Nisou 5, 468 11 Janov nad Nisou, Česká republika. (https://www.hotelpremier.cz)

“Development of Diagnostic and Therapeutic Molecular Probes for Magnetic Resonance and Optical Imaging".

Workshop je určen především pro lidi zabývajícími se experimentálními zobrazovacími metodami (Optické zobrazování, Magnetická resonance (1H, 11B, 19F, 23Na, 31P)) a vývojem kontrastních látek pro vizualizaci buněk a transplantované tkáně těmito zobrazovacími modalitami. Součástí semináře jsou i výukové přednášky. Přednášky budou v angličtině. 

Kromě tradičních skupin z IKEMu (doc.Jirák), Akademie věd (Dr. Pop-Georgievski), Biocevu (Dr.Laga) a Karlovy university (Dr.Sedláček) se workshopu zúčastní i hosté z dalších domácích (Universita Palackého v Olomouci – doc.Šišková) a zahraničních institucí a univerzit (University of Augsburg – Dr.Bunzen, Weizmann Institute of Science – Dr.Bar-Shir).

Účastníci jsou z České republiky, Bulharska, Indie, Itálie, Izraele, Kolumbie, Makedonie, Německa, Polska, Slovenska, Turecka a Uruguaye. V současné době je kapacita workshopu zcela naplněna.

Podpořeno projektem Národního ústavu pro výzkum metabolických a kardiovaskulárních onemocnění (Program EXCELES, projekt č. LX22NPO5104) - financováno Evropskou unií - Next Generation EU.